Video – Avem noi o Evanghelie adventistă? – Dennis Priebe

O mulțime de „teologi” muncesc cu toate puterile minții să demonstreze faptul că Evanghelia adventistă este de origine protestantă, adică un hibrid catolic-protestant. Printre numele cele mai sonore îi pot aminti pe George Knight cu cărțile: În căutarea identității, A User-Friendly Guide to the 1888 Message, Roy Adams cu cartea Natura Domnului Hristos, Woodrow Whidden cu cartea Ellen White on salvation. Teribile cărți!

Teologii care rup cu această tradiție persistentă sunt din ce în ce mai tăcuți, nu pentru că nu mai vorbesc, ci pentru că nu mai sunt crezuți. Robert Pierson s-a îmbolnăvit încercând să readucă Evanghelia adventistă la locul ei de cinste, Kenneth Wood s-a luptat în cei peste 25 de ani în care a condus White Estate să publice scrierile lui Ellen White care arată valoarea acestei Evanghelii unice (în mod special amintesc aici memorabilele The 1888 Materials [Materialele 1888]). Herbert Douglass a trecut prin focul experienței de a-și vedea colegii devenind din ce în ce mai hotărâți să arate că nu avem nimic deosebit de ceea ce a descoperit Luther.

Prezentarea de mai jos a fost susținută de Dennis Priebe, evanghelist la Amazing Facts și care poartă o scrisoare de acreditare de la PUC, la o convenție organizată de Institutul Weimar și Amazing Facts Center of Evanghelism (AFCOE).

Share this!
This entry was posted in Diverse. Bookmark the permalink.